Help de wetenschap gratis om ziektes beter te kunnen behandelen/genezen!

Wat hebben eiwitten nu eigenlijk met ziektes te maken? Proteïnen (eiwitten) zijn de werkpaarden van de biologie. Zij zijn eigenlijk "nanomachines" en zijn de voeding voor iedere cel in ons lichaam. Een nanoseconde is één miljardste deel van een seconde, zij werken dus razendsnel! Voordat eiwitten hun belangrijke functie kunnen uitvoeren, zij zijn de immers zelf de krachtbron van elke cel, veranderen zij zich ofwel vouwen zij zichzelf. Hoe dit proces precies verloopt, blijft op vele manieren, tot nu toe, nog steeds een groot mysterie. 


Door misvouwende eiwitten kunnen er serieuze gevolgen optreden, zoals voor deze meest bekende ziektes: Kanker en vele aanverwante ziektebeelden, De Ziekte van Alzheimer, BSE (gekke koeien ziekte), Creutzfeld Jacob bij de mens, ALS, Parkinson en de Ziekte van Huntington. Deze ziekten zijn het gevolg van zich misvouwende eiwitten, die hierdoor samenklonteren. Deze samenklonteringen worden ook wel aggregaten genoemd.

Jij kunt helpen door met je PC, laptop, of videokaart van ATI/nvidia, eiwitvouwings-simulatie-software mee te laten draaien. Dat klinkt ingewikkeld maar is het helemaal niet.

Het zal de computer niet onnodig vertragen, maar het benut juist de ongebruikte rekenkracht wat elk systeem heeft. Eigen programma's, maar ook spellen, komen dus altijd op de eerste plaats! Folding@home (FAH) is een wereldwijd computer werkverdelings project. Mensen van over de hele aardbol downloaden de software. Samen maken onze donoren deel uit van één van de grootste supercomputers ter wereld. Iedere deelnemende computer draagt dus een steentje bij, om de doelen van het project te helpen verwezenlijken. FAH gebruikt de nieuwste berekeningsmethoden, die dus gekoppeld zijn aan gezamenlijk verwerken, om deze vouwings-processen te kunnen simuleren.

Download de software via https://foldingathome.org/start-folding/ en start vandaag nog.

Populaire posts van deze blog

Bescherm uw privacy online met Brave browser

Kosteloze internet domeinnamen

Wil je Latijn leren? Dat kan met deze gratis online cursus