Gezonder en beter voor het milieu! Minder vlees eten!
Minder vlees eten is beter voor je gezondheid en het milieu. Door
minder vlees te eten en dit vaker te vervangen door peulvruchten en
noten verlaag je het risico op verschillende ziekten. Minder vlees eten
leidt ook tot minder uitstoot van broeikasgassen, waardoor het milieu
minder wordt belast.
Vlees bevat nuttige voedingsstoffen, zoals eiwit, B-vitamines en ijzer
en kan bijdragen aan een gezond voedingspatroon. Maar als je te veel
vlees eet, dan kan dit juist slecht zijn voor je gezondheid. Het eten
van veel bewerkt vlees en rood vlees hangt samen met een hoger risico op een beroerte, diabetes type 2, darmkanker en longkanker.
Minder vlees eten levert ook winst op voor het milieu. Voedsel is
verantwoordelijk voor 20 tot 35 procent van de uitstoot van alle
broeikasgassen. Meer dan de helft daarvan komt van vlees en zuivel.
Minder vlees eten levert al snel veel milieuwinst op. Door bijvoorbeeld
per week 100 gram minder vlees te eten, verlaag je je milieu-impact al
met 7 tot 10 procent.